Resource Page

* Halaman Sumber ini diupdate dari masa ke semasa

Perhatian: Didalam halaman ini terdapat link affiliate, di mana jika anda klik dan mengguna/membeli dari link tersebut, pihak kami akan menerima Komisen. Jangan risau, kami tidak akan sesekali meminta duit anda kerana komien akan dibayar oleh pihak syarikat tersebut.

HOTEL/PENGINAPAN

--------------------
Airbnb
--------------------
Platform untuk mencari penginapan budget jenis rumah/apartment. Antara yang paling banyak saya gunakan berbanding laman web lain kerana harganya yang jauh lebih murah dan praktikal untuk bilangan ahli keluarga yang ramai. Saya syor menggunakan perkhidmatan ini bagi anda yang baru pertama kali kerana ada diskaun kredit sebanyak RM 120. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Airbnb, sila refer post saya sebelum ini mengenai tips Airbnb > Link

--------------------
Booking.com
--------------------
Platform yang saya paling suka gunakan jika tiada pilihan menarik di Airbnb. Apa yang best ada banyak tawaran last minutes deal yang mana korang boleh dapat harga yang murah untuk last minute check in. Antara sebab lain ialah biasanya booking.com tidak memerlukan kad kredit ketika tempahan dan boleh bayar cash semasa check in kepada hotel.

--------------------
Agoda
--------------------
Apabila Airbnb & Booking takde yang saya minat, saya akan gunakan Agoda. Ini merupakan pilihan terakhir. Kadang-kadang ada yang di Booking.com dah penuh tetapi masih available di Agoda. Saya suka bonus point yang Agoda cipta kerana saya pernah tebus credit point sebanyak 50 USD semasa membuat tempahan hotel di Seoul Korea.


PENGANGKUTAN

--------------------
Rentalcars
--------------------
Platform untuk mencari Kereta sewa ketika Travel. Saya pernah menggunakan platform ini semasa menyewa kereta ketika di Thailand. Harganya berpatutan tetapi mereka akan tawarkan insuran/premium untuk anda pilih. Premium ini akan menjamin keselematan anda dan kereta semasa tempoh sewaan. Walaubagaimanapun, harga tempahan akan bertambah 2 kali ganda disebabkan premium. Jadi terpulang pada anda untuk memilih premium atau tidak.


TRAVEL GUIDE

--------------------
Naracards.com
--------------------
Naracards.com merupakan produk ciptaan kami sendiri dan direka khas untuk memudahkan percutian korang tanpa menggunakan khidmat travel agen. Jika korang baru pertama kali mendengarnya, sila klik link diatas untuk melihat dengan lebih lanjut mengenai produk ini.


0 comments:

Post a Comment