Ulsan Bridge Observatory Telah Dibuka. Lokasi Cantik Pemandangan Jambatan Ulsan Korea Selatan


Ulsan Bridge Observatory 울산대교전망대 (Ulsan Daegyo Jeonmangdae) di Donggu telah dibuka kepada umum! Ulsan Bridge Observatory terletak di atas sebuah bukit di Donggu, Ulsan. Namun begitu tidak semua kenderaan boleh akses sehingga ke sini, kecuali jika penumpang adalah orang kurang upaya dan para ibu mengandung. Ini kerana jumlah ruang parking yang terhad. Melainkan datang dengan menggunakan teksi.Untuk ke sini saya perlu berjalan kaki sekitar 200 meter dari kawasan tempat letak kereta terdekat. Lebih kurang gambar di atas inilah suasana laluan pejalan kaki untuk ke Ulsan observatory.  Lihat apa yang menarik di sini.


1. Observatory Tower


2. Exibition Room - Muzium Jambatan Ulsan

3. Cafe The View
Google Maps Address: Ulsan Bridge Observatory, 산410 Bangeo-dong, Dong-gu, Ulsan
Coordinate: 35.501566, 129.405999
Teksi: 울산대교전망대 (Ulsan Daegyo Jeonmangdae) Tambang teksi dari Taehwagang Station KRW 10,000

Jika anda datang ke Ulsan, singgahlah di Ulsan Bridge Observatory jika ada kelapangan. Dicadangkan untuk menaiki teksi untuk kesini supaya akses ke observatory mudah tanpa perlu berjalan kaki. Lihat tempat-tempat menarik lain di sekitar Bandar Ulsan, Korea.

Jika anda ingin travel ke Korea secara sendiri tanpa menggunakan khidmat travel agen, anda boleh cuba menggunakan Naracards Korea Travel Guide. Panduan ini akan membantu anda melancong ke Seoul, Busan dan Pulau Jeju menggunakan pengangkutan awam seperti subway, bas, teksi dan kereta sewa. Untuk maklumat lanjut sila layari www.Naracards.com

0 comments:

Post a Comment