Tips Jimat Penginapan Dengan Airbnb

Airbnb secara ringkasnya ialah sebuah platform dimana pemilik rumah menawarkan bilik atau keseluruhan rumah mereka untuk disewakan begi tempoh masa yang singkat. Dengan Airbnb, kita deal dengan direct owner dan Airbnb sebagai orang tengah. Apa yang menarik harga penginapan di Airbnb jauh lebih murah dari harga hotel.



Airbnb sesuai digunakan jika bilangan traveler ramai. Contohnya jika travel bersama keluarga seramai 8 orang, saya boleh sewa sebuah apartment 4 bilik di Airbnb berbanding 4 unit bilik di hotel. Fasiliti apartment tersebut seperti swimming pool, gym, sauna dan sebagainya dapat digunakan sama seperti di hotel-hotel.


Saya suka Airbnb kerana rumah yang disewa ada dapur. Di negara yang sukar untuk mendapatkan makanan halal seperti Korea dan Jepun, memasak sendiri merupakan jalan terbaik selain dapat jimatkan kos makanan juga. Jika anda baru pertama kali atau masih belum menggunakan Airbnb, ini adalah peluang baik kerana sekarang Airbnb menawarkan kredit percuma RM 120 untuk pendaftaran pertama. 

Daftar di Airbnb dan dapatkan kupon sebanyak RM 120, Klik Sini
Anda boleh cuba menggunakan Airbnb dengan menempah penginapan di dalam negara terlebih dahulu. Bila dah ada pengalaman, anda akan lebih biasa dan boleh mula menempah penginapan di luar negara pula. Setakat itu sahaja perkongsian saya kali ini. Berikut adalah post yang berkaitan dengan Airbnb untuk panduan anda

Anda ingin bercuti ke Korea secara sendiri tanpa travel agen?
Gunakan Naracards, Klik Sini

0 comments:

Post a Comment