7 Aktiviti yang korang boleh buat bila Busan

"Train to Busan" pada tahun 2016 telah mempopularkan lagi nama Busan sebagai salah satu destinasi pelancongan penting di Korea. Terletak 300 km di sebelah selatan Seoul, perjalanan ke Busan mengambil masa hanya 2 jam 30 minit menaiki KTX dan merupakan bandar ke dua terpenting selepas Seoul.

Kalau korang masih tercari-cari destinasi pelancongan menarik untuk bercuti, Busan merupakan satu idea yang baik. Walaupun namanya hampir sama dengan 'Bosan', tapi percayalah korang takkan Bosan bila berada di Busan. Jom kita lihat 7 aktiviti yang korang boleh buat bila berada di Busan (atau bila korang bosan).

1. Mengopi & Chill out di Haeundae Beach



2. Habiskan duit lebih korang di 
Lotte Premium Outlet East Busan



3. Makan Seafood di Jagalchi Fish Market 
(untuk yang takde Gout)



4. Shopping barang kosmetik di Nampodong



5. Berkelah di Dongbaek island



6. Uji keberanian di Oryukdo Skywalk



7. Photo shoot di Beomosa


Haa amacam? Bukan 7 aktiviti ini je yang korang boleh buat tapi ada baaanyak lagi. Perkongsian ini cuma teaser je supaya korang tak sabar nak ke Busan. Aktiviti-aktiviti lain seperti melihat pertunjukan lampu air di Dadaepo, lihat pemandangan waktu malam dan main mercun di Gwanganli beach,  dan banyak lagi, korang boleh explore sendiri menggunakan Naracards Busan Travel Guide.


Dengan Naracards Busan Travel guide korang boleh pilih je destinasi-destinasi pelancongan yang telah disediakan dan travel secara sendiri, bebas tanpa kekangan dari sesiapa. Sebanyak 35 destinasi menarik di Busan telah disediakan dalam setiap kotak.



Hanya bersaiz kad kredit je, Naracards mudah dibawa ke mana-mana dan digunakan sebagai bantuan untuk sampai ke destinasi. Malah ia mudah digunakan untuk merancang perjalanan sebelum korang berangkat ke Busan.


Jadi tiada alasan untuk korang lepaskan pengalaman menarik bercuti di Busan. Apa lagi, get your flight ticket now, apply cuti dan berangkat ke Busan. Jangan lupa untuk dapatkan Naracards Busan Travel Guide sebagai peneman korang semasa di Busan.
Maklumat lanjut mengenai Naracards Busan, lihat di sini www.Naracards.com
Adakah korang pernah ke Busan dan lakukan mana-mana aktiviti di atas ni? Sharekan gambar korang di ruangan komen untuk kita sama-sama lihat memori korang di Busan :)

0 comments:

Post a Comment