Ini Apa Aktiviti yang Anda Boleh Lakukan Jika Hari Hujan di Seoul - Plan B

Anda dah Plan itinerary baik punya. Tiba-tiba hari tu hujan pulak? Jangan sedih, Berikut adalah beberapa idea bernas apa yang anda boleh lakukan jika hari hujan di Seoul.

1. Sukan Skrin Legend Heroes Sports

Anda seorang yang minat bersukan? Bayangkan anda bermain besbol, bola keranjang, bola sepak, menunggang kuda, bowling, dan memanah hanya di dalam bilik sahaja? Ia tak mustahil di Legend Heroes Sports!Legend Hero Sport merupakan taman tema sukan skrin indoor di mana anda boleh merasai pengalaman pelbagai jenis sukan melalui teknologi inovatif menggunakan peralatan sukan sebenar dan skrin sensor. Terdapat di cawangan Gangnam & Myeongdong.

Klik untuk maklumat lanjut, Legend Hero Sport

2. Menonton Cookin’ NANTA SeoulBerehat dan hiburkan diri anda dengan pertunjukan tanpa suara yang popular di Korea! 🍳 Anda akan berasa kagum dengan bunyi muzik yang dihasilkan menggunakan pelbagai jenis perkakas dapur sahaja.
Untuk maklumat lanjut, klik Cookin’ NANTA Seoul

3. Fantastic M Spy Game

Jom main permainan 'Escape Game' sebagai seorang secret agent! Terletak di Gangnam, Fantastic M merupakan lokasi penggambaran BTS (boyband K-pop)Fastastic M Spy Game merupakan taman tema indoor untuk mereka yang minat permainan mencabar seperti menyelesaikan misi. Sebagai seorang ejen, anda akan diberikan misi dan melalui 4 tahap berbeza menggunakan peralatan yang disediakan. Gunakan kemahiran anda untuk menyelesaikan misi ini dalam masa yang terhad. Jika anda bercita-cita untuk menjadi seorang secret agent seperti dalam filem-filem, ini merupakan permainan yang sesuai untuk anda.Untuk Maklumat lanjut, klik Fantastic M Spy Game

4. Seoul Children Museum


Sumber dari www.Naracards.com

Jika anda bawa bersama anak kecil, luangkan masa bersama mereka di Seoul Children Museum. Taman tema indoor ini menyediakan pelbagai jenis permainan kanak-kanak yang boleh membina IQ dan kemahiran berfikir mereka. 
Anda ada idea-idea lain apa yang boleh dilakukan apabila hari hujan di Seoul? Kongsi dengan kami di ruangan komen ya!

Melancong pertama kali ke Seoul bukanlah satu perkara yang mustahil. Masalah bahasa, tak pasti mana destinasi patut pergi, dan perlukan bantuan sewaktu melancong di Korea? Apa kata anda lihat mengenai Naracards Korea Travel Guide yang akan menyelesaikan semua masalah anda untuk melancong ke Korea. Layari www.Naracards.com

0 comments:

Post a Comment